Galenika Oligogal Cr 100mcg 30 kapsula

Hrom 100mcg, 30 kapsula
Šifra
116451
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • Srbija
  • 30
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • hrom
Cena 415,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Hrom je esencijalni mineral, koji spada u mikroelemente jer se u organizmu nalazi u maloj količini i neophodan je za normalno funkcionisanje čovekovog organizma.

Hrom stimuliše aktivnost enzima koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, holesterola i proteina. Najznačajnija uloga hroma je u poboljšanju dejstva insulina (povećava se broj i osetljivost insulinskih receptora) i održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Aktivni oblik trovalentnog hroma u čovekovom organizmu koji ima značajnu ulogu u regualciji nivoa glukoze u krvi je složeni organski kompleks – GTF (Glucose Tolerance Factor- faktor tolerancije na glukozu). Pored trovalentnog hroma, u sastav faktora tolerancije na glukozu ulaze vitamin B3 i glutation. Istraživanja pokazuju da hrom može da povećava nivo HDL (dobrog) holesterola uz moguće smanjenje sadržaja ukupnog holesterola i rizika od kardiovaskularnih oboljenja. Hrom ispoljava i povoljan uticaj na smanjenje telesne težine i povećanje mišićne mase.

Oligogal® Cr kapsule se preporučuju:
• dijabetičarima u cilju povećanja efikasnosti insulina i sniženju povišenog nivoa šećera u krvi
• osobama sa povećanim rizikom za nastanak dijabetesa (smanjena tolerancija na glukozu, gojaznost, visok krvni pritisak, povećan nivo masnoća u krvi).
• gojaznim osobama u cilju poboljšanja podnošljivosti na glukozu, smanjenja telesne mase i regulisanja nivoa holesterola,
• sportistima u cilju povećanja mišićne mase i snage, obnavljanja rezervi energije u mišićima i boljeg „sagorevanja” masnih naslaga,
• srčanim bolesnicima u fazi oporavka posle srčanog infarkta kada se javlja nedostatak hroma,
• osobama koje se nepravilno hrane u cilju održavanja normalnog sadržaja hroma u organizmu i sprečavanja poremećaja izazvanih njegovim nedostatkom.

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Upozorenje: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza! Oligogal® Cr kapsule ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda. Boja E 104 može nepovoljno da utiče na aktivnost i pažnju kod dece.

Upotreba

Dijabetičari i potencijalni dijabetičari: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 2 kapsule, pre jela. Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje, često 8 nedelja, a najčešće više od 8 nedelja zavisno od stanja glikoregulacije, odnosno rezistencije na insulin. Doza održavanja je 2 kapsule dnevno.

Gojazne osobe, sportisti, srčani bolesnici i osobe sa neodgovarajućom ishranom: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 1 kapsula, pre jela. Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje. Može se uzimati u dužem periodu.

Sadržaj

1 kapsula sadrži: 

Hrom (hrom(III)-hlorid) 50 µg

Ostali sastojci: hrom(III)-hlorid; želatin; kukuruzni skrob; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; stabilizator: polivinilpirolidon; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, koloidni silicijum-dioksid; boje: E 171, E 132 i E 104.

Uvoznik
Galenika AD
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Oligogal Cr 100mcg 30 kapsula
Vaša ocena