Galenika Folna Kiselina 400mcg 30 tableta

Folna Kiselina 400mcg, 30 Tableta
Šifra
116445
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • Srbija
  • 30
  • tablete
  • blister u kutiji
  • folna kiselina - vitamin b9
Cena 522,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Folna kiselina je neophodan vitamin B grupe za stvaranje i održavanje novih ćelija. To je naročito značajno u periodu brzog deljenja, rasta i metabolizma u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka folne kiseline. Za pravilno formiranje, rast i razvoj embriona još u najranijoj fazi, potreban je unos dovoljne količine folne kiseline, jer su zalihe ovog vitamina male u odnosu na povećane potrebe u trudnoći. To je od posebne važnosti u periodu kada žena i ne zna da je u drugom stanju. Zato je od najvećeg značaja suplementacija ishrane žena koje planiraju trudnoću folnom kiselinom u cilju prevencije poremećaja u zatvaranju neuralne cevi ploda i pojave spine bifide kod odojčadi. Između 17. i 30. dana po začeću (ili 4 do 6 nedelja od zadnje menstruacije) stvara se neuralna cev embriona i zatim zatvara. Od neuralne cevi postaje kičmena moždina, mozak, kičma i kosti glave fetusa. Suplementacija ishrane folnom kiselinom tokom trudnoće može da smanji rizik od poremećaja u zatvaranju neuralne cevi ploda za 50-70%.

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Upozorenje:  Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza! Folna kiselina film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda. Trudnice na terapiji antiepiletpicima, metotreksatom, sa celijakijom, šećernom bolešću i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom, Folna kiselina film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.

Upotreba

1 tableta dnevno

Sadržaj

1 film tableta sadrži:

Folna kiselina 400 μg

Ostali sastojci: kukuruzni skrob, sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, natrijum-karboksimetilceluloza, sredstva protiv zgrudvavanja: talk, silicijum-dioksid, stabilizatori: hidroksipropilmetilceluloza, magnezijum-stearat, sredstvo za glaziranje: makrogol 6000, boje: E171 i E110.

Uvoznik
Galenika AD
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Folna Kiselina 400mcg 30 tableta
Vaša ocena