Fructus Exclusive Crni čaj English Breakfast 20 kesica

Fermentisani crni čaj, English Breakfast, 20 filter kesica

Šifra
120290
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 30g
  • čaj u filter kesicama
  • kutija
Cena 179,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

Prema istraživanjima koja su sprovedena osobe koje piju crni čaj svakodnevno imaju duplo manji rizik da obole od koronarnih bolesti (bolesti srca), jer antioksidansi i flavonoidi iz crnog čaja povećavaju elastičnost krvnih sudova što poboljšava rad krvotoka. Uz to, crni čaj smanjuje nivo holesterola čime se smanjuje i rizik od stvaranja krvnih ugrušaka.

Samo dve šoljice crnog čaja dnevno dovoljne su da se spreči rizik od demencije (senilnosti) za čaj 60 odsto. Količina flavonoida, polifenola, tanina i fluora koja se nalazi u crnom čaju dovoljna je da nas sačuva od zaboravnosti. Upravo antioksidansi koji se nalaze u čaju čuvaju ćelije od propadanja, a u isto vremeštite i od srčanog i moždanog udara.

Crni čaj je najefikasniji kada se konzumira bez ikakvih dodataka. Međutim, za sve one kojima je ukus crnog čaja prejak, mogu ga ublažiti kockom šećera ili kašikom meda.

Upotreba

Filter kesicu izvadite iz aroma omotača, stavite u posudu, prelijte sa 2 dl ključale vode i posudu poklopite. Ostavite da stoji 5 minuta. Izvadite filter kesicu i zasladite čaj po svom ukusu.

Sadržaj

List crnog čaja 100 %

Uvoznik
Vega doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Exclusive Crni čaj English Breakfast 20 kesica
Vaša ocena