Fructus Classic zeleni čaj 20 kesica

Nefermentisani zeleni čaj, Classic, 20 filter kesica

Šifra
120256
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
  • 30g
  • čaj u filter kesicama
  • kutija
Cena 69 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis

Zeleni čaj je jedno od najpopularnijih napitaka koje se konzumira širom sveta i koristi se hiljadama godina. 

Jedan od glavnih sastojaka zelenog čaja je kofein. On može da blokira hemijski adenozin i umanjiti pospanost. 

Prekomerna proizvodnja adenozina u mozgu povezuje se s kognitivnim stanjima poput Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje kofeina može da smanji rizik od razvoja ovih stanja.

Količina kofeina u zelenom čaju mnogo je manja nego u kafi, tako da možete da iskoristite neke od blagodati kofeina bez nuspojava, kakva je nervoza.

Zeleni čaj takođe sadrži aminokiselinu L-teanin, za koju je utvrđeno da pomaže kod smanjenja stresa. Istraživanja pokazuju da kombinacija kofeina i L-teanina poboljšava rad mozga jačanjem radne memorije i pažnje kao i smanjenjem teskobe.

Visoki krvni pritisak jedan je od najčešćih faktora rizika za srčane bolesti. Istraživanja pokazuju da konzumacija zelenog čaja značajno snižava sistolički i dijastolički krvni pritisak.

Katehin je glavna komponenta zelenog čaja. Katehini su prirodni antioksidansi koji deluju antioksidativno i protivupalno. Smanjuje nivo holesterola smanjenjem apsorpcije holesterola u telo.

Upotreba

Filter kesicu prelijte sa 2 dl vrele vode (max 85°C) i poklopite. Nakon 5 min. izvadite filter kesicu i čaj zasladite po želji.

Sadržaj

List zelenog čaja 100%.

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Classic zeleni čaj 20 kesica
Vaša ocena