Esi Kurkuma Max 30 kapsula

Ekstrakt kurkume u uljanom micelarnom rastvoru, 30 kapsula

Šifra
117738
Raspoloživost za isporuku: 2-3 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 339 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 30
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • oralno
  • odrasli
  • bez glutena
  • kurkumin - kurkuma
Cena 1.098rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 2-3 radna dana
Opis

Vrhunski rezultat moderne tehnologije kompanije ESI - specijalna formulacija ekstrakta kurkume u uljanom micelarnom rastvoru unutar kapsula 185 puta superiornija u odnosu na prah korena kurkume.

Curcuma longa je višegodišnja biljka, poreklom iz Indije i Južne Azije, i tradicionalno se koristi u ajurvedskoj medicini jer aktivni sastojci kurkume imaju izraženo antiimflamatorno dejstvo i preporučuje se osobama sa inflamatornim procesima na zglobovima kao što su artritis, artroza i generalizovani bol zglobova u cilju oslobađanja od bola. Kliničke studije su pokazale da uzimanje odgovarajućeg ekstrakta kurkume u trajanju od 6 nedelja dovodi do ublažavanja bolova i povećane pokretljivosti zglobova.

Nosilac pozitivnih dejstava kurkume je aktivni sastojak kurkumin koji je izrazito lipofilna supstanca i kao takva se u zanemarljivo maloj količini resorbuje u organizmu zbog čega je bioraspoloživost praha korena kurkume izuzetno niska.

Kurkuma Max kapsule sadrže ekstrakt kurkume u uljanom micelarnom rastvoru koji obezbeđuje 185 puta veću bioraspoloživost u odnosu na suvi ekstrakt i prah korena biljke. Uobičajene lipozomalne emulzije (najčešće sadrže kurkumu i sojin lecitin) imaju čestice prečnika od 100 do 1000nm dok uljani micelarni rastvor KURKUMA MAX kapsula sadrži čestice prečnika manjeg od 30 nm što mu obezbeđuje izuzetne rezultate po pitanju bioraspoloživosti i brzine resorpcije na nivou intestinalnog trakta. Kurkuma Max kapsule sadrže ekstrakt koji je stabilan u kiseloj pH želuca i ne stvara nikakav talog. Lipozomalne emulzije najčešće nisu stabilne u kiseloj sredini i stvaraju nerastvorne taloge pa je i zbog toga resopcija u crevnom traktu veoma niska. Tečnom ekstraktu kurkumina iz Kurkuma Max kapsule potrebno je samo 70 minuta za dostizanje maksimalne koncentracije u plazmi.

Pored izraženog aniimflamatornog dejstva, kurkuma ima i značajne antioksidantne osobine i doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem, smanjuje insulinsku rezistenciju, olakšava varenje, a proučavaju se i njeno antimikrobno i antivirusno delovanja, antikancerogeno dejstvo (pogotovo kod kancera debelog creva i prostate), uticaj na nivo holesterola, delovanje kod pacijenata sa Alchajmerovom bolešću i dr.

Proizvod ne sadrži: gluten, veštačke arome, veštačke boje, konzervanse, GMO.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti! Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu! Čuvati van domašaja dece!

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda! Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 18 godina. Proizvodi na bazi kurkume su kontraindikovani kod opstrukcije žučnih puteva i oboljenja jetre. Moguće su reakcije preosetljivosti. Osobe koje upotrebljavaju antikoagulanse, pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara, jer kurkuma može potencirati dejstvo antikoagulanasa.

Upotreba

Odrasli: popiti 2 kapsule dnevno uz čašu vode. Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C.

Sadržaj

Dve naturcaps liquid kapsule sa tečnim ekstraktom Kurkuma Max odgovaraju količini od 10g korena u prahu, odnosno od 20 kapsula sa po 500mg praha kurkume ili od 6 kapsula proizvoda koji sadrže lipozomalni ekstrakt kurkume.

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kurkuma Max 30 kapsula
Vaša ocena