DTC Psilijum ljuspice organske 100g

Organske psilijum ljuspice, 100g

Šifra
126864
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 100g
  • kesa
  • organsko
  • psilijum
Cena 441,00rsd Redovna cena 490,00rsd
(Ušteda: 49,00 rsd)
-10%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 420,00rsd i uštedi 5%
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Psilijum ljuspice za mršavljenje predstavljaju veoma praktično rešenje, jer sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna, koja umanjuju apetit. Dobro upijaju tečnost i povećavaju svoju zapreminu, te nam vrlo brzo nam daju osećaj sitosti, i tako dijete čine lakšim za podnošenje. Potvrđeno je da psillium ima dobro dejstvo ako ih uzmete najmanje dvadeset minuta pre obroka, i na taj način pomažu u kontroli količine hrane unete u organizam.

Psillium je bogat dijetetskim vlaknima koja poboljšavaju digestiju i apsorpciju hranljivih materija kako bi se optimalno iskoristila svaka hrana koju konzumirate.

Psillium ljuspice koriste se u lečenju digestivnih poremećaja koji mogu dovesti do povećanja telesne težine. Ljuspice otpuštaju sluz koja igra veoma važnu ulogu u zadnjim fazama našeg varenja. Dok se prevarena hrana kreće u našim crevima, sluz se pretvara u mukus, oblaže zid creva i olakšava kretanje i izbacivanje otpada od hrane. Osim toga, ima protivupalno dejstvo pa može pomoći kod kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.

Psillium osigurava da se štetni toksini konzumirani zajedno sa hranom uklanjaju pre apsorpcije. Ukoliko se ovi štetni toksini apsorbuju u telo, mogu uzrokovati štetu i dovesti do prekomernog povećanja telesne mase što je nepoželjno.

Istraživanje je utvrdilo da Psillium apsorbuje višak holesterola. Smanjen nivo holesterola ne samo da kontroliše povećanje telesne težine, već smanjuje i ranjivost srčanih alimentacija.

Psillium ljuspice bukvalno očiste i isprazne vašu unutrašnjost. Veoma je neugodno hodati okolo sa akumuliranom fekalnom materijom. Ovo je sjajan dodatak vašoj ishrani koji će efikasno očistiti vaša creva a da nemaju nikakvih nusefekata i ne remete prirodni balans mikroorganizama u crevima.

Psillium je odličan dodatak dijetama jer ima ekstremno niske kalorijske vrednosti, približno 32 kalorije na dve supene kašike. To znači da ga možete slobodno konzumirati bez rizika od unošenja viška kalorija.

Upotreba

Psilijum ljuspice za detoksikaciju:

Preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika koja se rastvori u čaši vode, čaja ili soka. Ovaj napitak treba konzumirati što pre, pošto će psilijum nabubriti, a taj proces bi trebalo da se odvija u želucu. Preporučena količina napitka je 1-2 čaše dnevno. Potrebno je zatim dodatno popiti čašu vode i tokom dana unositi veću količinu tečnosti (6-8 čaša) da bi se postigao bolji efekat. Ovaj vid detoksikacije nije preporučljiv za decu, trudnice i dojilje.

Pravljenje hleba i peciva:

Psilijum ljuspice mogu da se melju, (npr. u mlinu za kafu), da bi se dobio prah. U toj formi se koriste kao dodatak bezglutenskim brašnima. Testa sa bezglutenskim brašnom i psilijumom postaju više kao ''prava'' testa, masa ostaje kompaktna i peciva se ne mrve. Takvim testima nije potrebno dodavati brašno koje sadrži gluten. Testo slično pravom može da se dobije bez skroba, bez šećera i bez glutena. Ljuspice zapravo sakupljaju vodu iz svog okruženja i od ''nepovezane mase'' prave lepljivu, kompaktnu i želatinastu masu.

Uvoznik
Dimitri Trade doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Psilijum ljuspice organske 100g
Vaša ocena