DTC Kamu kamu prah organski 100g
Organski kamu mamu prah, 100g
- EU
- 100g
- prah
- kesa
- organsko
- Kupi 2 x 1.495,00rsd i uštedi 2%
Vitamin C je najpoznatiji i možda i najvažniji od svih vitamina. Naše telo ne može da ga proizvodi i moramo ga unositi putem hrane. Dr Szent-Giorgi je 1937. dobio Nobelovu nagradu za medicinu za izolaciju vitamina C i prepoznavanje njegove važne uloge za zdravlje ljudi. U svojim studijama je pokazao mnogobrojne koristi od konzumiranja vitamina C u prorodnom obliku, iako je bio naučnik koji je izolovao askorbinsku kiselinu, insistirao je da su daleko veće prednosti vitamina C kada se konzumira iz prirodne hrane. Prirodni izvori vitamina C sadrže i druge kofaktore koji povećavaju efikasnost i iskoristivost vitamina C u organizmu. Sadržaj prirodnog vitamina C u kamu kamu je poboljšan punim profilom prirodnih minerala i amino kiselina.
Kamu kamu je vrsta superhrane, i mnogi se slažu da je kamu kamu prirodni podizač energije i sjajan za zdravlje očiju i usne duplje.
Ovo je egzotično voće do kojeg je veoma teško doći a sadrži 60 puta više vitamina C od narandže, dok samo jedna kašičica praha napravljenog od ove voćke ima i do 600 puta više vitamina C od narandže. Naš organski kamu kamu prah sadrži čak 8% vitamina C, što je za sada najviše moguće.
Dobar je izvor i beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina. Kamu kamu sadrži još i aminokiseline valin i serin. Valin je od velike važnosti za centralninervni sistem, kognitivne funkcije i pucanje mišića, dok serin potpomaže zdravu probavu.
Zanimljivo je da na 100 grama voća kamu kamu dolazi čak 7,1 miligrama kalijuma, koji je važan za pravilan rad bubrega i srca.
Kamu kamu sadrži i galsku i elaginsku kiselinu, za koje je poznato da imaju antivirusna i antigljivična svojstva, te deluju kao antioksidanti. Mnoga istraživanja su pokazala da elaginska kiselina ima antikancerogeni efekat, a veruje se i da pomaže dijabetičarima da pod kontrolom drže svoju bolest.
Dodajte jednu kafenu kašičicu u sokove, frapee, sladolede, zobenu kašu… Zbog visokog sadržaja vitamina C kamu kamu prah ima jak kiseo i blago gorak ukus. Po želji možete zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem: kokosovim šećerom, agava sirupom… Konzumirati jednom dnevno.