DTC Kamu kamu prah organski 100g

Organski kamu mamu prah, 100g

Šifra
126870
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 100g
  • prah
  • kesa
  • organsko
Cena 1.530,00rsd Redovna cena 1.700,00rsd
(Ušteda: 170,00 rsd)
-10%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 1.495,00rsd i uštedi 2%
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Vitamin C je najpoznatiji i možda i najvažniji od svih vitamina. Naše telo ne može da ga proizvodi i moramo ga unositi putem hrane. Dr Szent-Giorgi je 1937. dobio Nobelovu nagradu za medicinu za izolaciju vitamina C i prepoznavanje njegove važne uloge za zdravlje ljudi. U svojim studijama je pokazao mnogobrojne koristi od konzumiranja vitamina C u prorodnom obliku, iako je bio naučnik koji je izolovao askorbinsku kiselinu, insistirao je da su daleko veće prednosti vitamina C kada se konzumira iz prirodne hrane. Prirodni izvori vitamina C sadrže i druge kofaktore koji povećavaju efikasnost i iskoristivost vitamina C u organizmu. Sadržaj prirodnog vitamina C u kamu kamu je poboljšan punim profilom prirodnih minerala i amino kiselina.

Kamu kamu je vrsta superhrane, i mnogi se slažu da je kamu kamu prirodni podizač energije i sjajan za zdravlje očiju i usne duplje.

Ovo je egzotično voće do kojeg je veoma teško doći a sadrži 60 puta više vitamina C od narandže, dok samo jedna kašičica praha napravljenog od ove voćke ima i do 600 puta više vitamina C od narandže. Naš organski kamu kamu prah sadrži čak 8% vitamina C, što je za sada najviše moguće.

Dobar je izvor i beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina. Kamu kamu sadrži još i aminokiseline valin i serin. Valin je od velike važnosti za centralninervni sistem, kognitivne funkcije i pucanje mišića, dok serin potpomaže zdravu probavu.

Zanimljivo je da na 100 grama voća kamu kamu dolazi čak 7,1 miligrama kalijuma, koji je važan za pravilan rad bubrega i srca.

Kamu kamu sadrži i galsku i elaginsku kiselinu, za koje je poznato da imaju antivirusna i antigljivična svojstva, te deluju kao antioksidanti. Mnoga istraživanja su pokazala da elaginska kiselina ima antikancerogeni efekat, a veruje se i da pomaže dijabetičarima da pod kontrolom drže svoju bolest.

Upotreba

Dodajte jednu kafenu kašičicu u sokove, frapee, sladolede, zobenu kašu… Zbog visokog sadržaja vitamina C kamu kamu prah ima jak kiseo i blago gorak ukus. Po želji možete zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem: kokosovim šećerom, agava sirupom… Konzumirati jednom dnevno.

Uvoznik
Dimitri Trade doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kamu kamu prah organski 100g
Vaša ocena