DTC Cejlonski cimet u prahu organski 100g

Organski cejlonski cimet u prahu, 100g

Šifra
126868
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 100g
  • prah
  • kesa
  • organsko
  • cimet
Cena 356,00rsd Redovna cena 395,00rsd
(Ušteda: 39,00 rsd)
-10%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 340,00rsd i uštedi 4%
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Visok izvor antioksidanata:

Prema ORAC skali, (koristi za merenje koncentracije antioksidanata u različitim namirnicama), cimet je u top 20 u odnosu na sve namirnice, začine i lekove širom sveta. Razni antioksidanti prisutni u cimetu pomažu u zaštiti od mnogih bolesti koje uzrokuju slobodni radikali.

Štiti zdravlje srca:

Mnoge su studije pokazale da je bitna zdravstvena korist cimeta u tome što smanjuje nekoliko najčešćih faktora rizika za bolesti srca, uključujući visok nivo holesterola i triglicerida i visok krvni pritisak.

Reguliše nivo šećera u krvi:

Pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi. Dokazano smanjuje količinu glukoze koja ulazi u krvotok nakon obroka sa visokim sadržajem šećera, a takođe poboljšava osetljivost na insulin, koji je vitalni hormon potreban za održavanje ravnoteže nivoa šećera u krvi.

Pomoć u borbi protiv infekcija i virusa:

Postoji mnogo koristi od cimeta kada se radi o odbrani tela od bolesti. Cimet je prirodni anti-mikrobiološki, anti-biotski, anti-gljivični i anti-virusni agens.

Štiti stomatološko zdravlje:

U istraživanjima je dokazano da su ekstrakti pronađeni u cimetu zaštita od bakterija koji žive u oralnoj mikroflori i mogu izazvati loš dah, propadanje zuba, šupljine ili infekcije usta.

Pomoć u lečenju kandide:

Određene studije su zaključile da cimet poseduje moćna anti-gljivična svojstva koja mogu biti efikasna u zaustavljanju ili lečenju kandide u digestivnom traktu. Cimet pomaže u borbi protiv kandide prirodnim putem podstičući imunološko zdravlje i borbu protiv upale.

Upotreba

Pomešati 1/2 – 1 kafenu kašičicu u čajeve, kolače, pite, sa medom...

Uvoznik
Dimitri Trade doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Cejlonski cimet u prahu organski 100g
Vaša ocena