DTC Alfalfa prah organski 100g

Organska alfalfa (lucerka) u prahu, 100g

Šifra
126882
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 100g
  • prah
  • kesa
  • bez glutena, organsko, vegansko
Cena 405,00rsd Redovna cena 450,00rsd
(Ušteda: 45,00 rsd)
-10%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 390,00rsd i uštedi 4%
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Čisti organizam i alkalizuje

Lucerka obiluje hlorofilom koji je poznat po tome što čisti krv i povećava nivo kiseonika u krvi. Detoksikuje organizam, izvlači toksine iz jetre i time poboljšava njenu funkciju, i zato se alfalfa koristi za oporavak i čišćenje organizma, nakon uzimanja lekova, kao zaštita nakon uklanjanja amalgamskih plombi i tokom lečenja zavisnosti od alkohola. Za sebe vezuje i izbacuje teške metale, alkalizuje organizam, deluje kao antioksidans i bori se protiv infekcija u organizmu. Poznato je da kiselost organizma može negativno uticati na naše zdravlje jer podstiče rast bakterija, gljivica, virusa i parazita, hlorofil alkalizuje organizm, stvarajući nepovoljne uslove za navedene patogene.

Kontroliše holesterol

Klinička istraživanja su dokazala da svakodnevno uzimanje alfalfe kao dodatka ishrani pomaže normalizaciji nivoa masnoće u krvi. Njena vlakna i biljne materije zvane saponini doprinose smanjenju apsorpcije holesterola u organizam, te smanjuju rizik od ateroskleroze krvnih sudova. Potvrđeno je i da listovi biljke imaju bolji učinak kod snižavanja holesterola u krvi nego klice.

Sprečava UTI (infekcija urinarnog trakta)

Alfalfa poseduje diuretička svojstva, koja sprečavaju poremećaje zadržavanja vode u bubrezima. Takođe ima odlična svojstva koja sprečavaju razvoj infekcije urinarnog trakta. Alfalfa sadrži poveću količinu antioksidanata, što pomaže u sprečavanju arterioskleroze - početak svake bolesti srca. Pomaže koagulaciju krvi, a može smanjiti gubitak krvi u slučaju prekomernog menstrualnog krvarenja. Ima pozitivno dejstvo i u slučaju čestih krvarenja iz nosa a sprečava i krvarenje iz desni.

Tretira simptome menopauze

Fitoestrogeni su hormoni koji se mogu koristiti za suzbijanje simptoma menopauze a tri tipa ovog hormona mogu se naći kod lucerke. Takođe, i minerali pronađeni u ovoj biljci takođe su efikasni u borbi protiv simptoma menopauze. Lucerka vam može pomoći u borbi protiv naleta vrućine, vaginalne suvoće, noćnog preznojavanja, niskih nivoa estrogena, postmenopauzalne osteoporoze...

Poboljšava imunitet

Fitonutrienti, poput L-kanavina i hlorofila u lucerki pomažu u povećanju otpornosti tela na bolesti. Snižavaju nivo šećera u krvi, sprečavanju dijabetesa tipa II. Sprečava trovanje krvli i reumatizam, ima različita svojstva koja ga čine antireumatskim agensom. Takođe pomaže u prevenciji kamena i peska u bubregu, edema, artritisa, artroze, varikoznih ulceracija, trovanja teškim metalima itd. Alfalfa se koristi za lečenje mnogih drugih poremećaja i zdravstvenih problema, poput umora, gubitka energije, slabosti memorije i smanjenje budnosti, loše funkcije štitne žlezde, problema sa lomljenjem kose, krhkih noktiju, noćnog slepila, problema sa zubima, nedostatka proteina, slabih kostiju i neuhranjenosti.

Upotreba

Pomešajte 1-2 kašičice sa toplom vodom, čajem ili jogurtom.

Uvoznik
Dimitri Trade doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Alfalfa prah organski 100g
Vaša ocena