Dr.Oetker Džemfix super 3:1 25g

Praškasta smeša za želiranje i konzervisanje marmelada, džemova i želea, 25g

Šifra
121783
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 25g
  • prah
  • kesica
  • kuhinja
Cena 179,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Sa Dr. Oetker Džemfixom super 3:1 možete da pripremite umereno slatke marmelade, džemove i želee sa više voćnog ukusa. Za pripremu Vam je potrebno 1 kg voća ili 900 ml soka, a svega 350 g šećera! Za pripremu želea možete da koristite i bilo koji kupovni voćni sok, osim soka od grožđa. Što se tiče zaslađivača, možete da koristite šećer, voćni šećer ili sorbit. Takođe je moguća i priprema sa tečnim zaslađivačem, tada na 1 kg voća stavljate 25 ml tečnog zaslađivača. Priprema je moguća sa svežim ili smrznutim voćem (samo odledite voće, dalja priprema je ista kao sa svežim).

Upotreba

1. Očišćeno voće naseckati, eventualno napraviti voćni pire ili iscediti sok.

2. Od izmerene količine šećera odvojiti 2 kašike i pomešati sa sadržajem kesice, a zatim u posudi za kuvanje umešati u voće ili voćni sok. Smesu na jakoj vatri kuvati dok ne provri, stalno mešajući.

3. Kada provri, dodati ostatak šećera i sve dobro promešati. Neprestano mešajući marmeladu ili džem kuvati 1 minut, a žele (sok) pola minuta, dok se šećer ne rastvori. Smesa nakon kuvanja ostaje u tečnom stanju. Želira tek nakon punjenja u tegle. Skloniti posudu sa vatre i eventualno nastaviti sa mešanjem još neko vreme. Po potrebi skinuti penu.

4. Pripremljene tegle napuniti do vrha, zatvoriti ih poklopcem na navoj, odmah okrenuti naopako i u tom položaju ih ostaviti oko 5 minuta.

Uvoznik
Nelt doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Džemfix super 3:1 25g
Vaša ocena