Donvas Asepsol T1 1% 200ml

Gotov radni rastvor za dezinfekciju i pranje, 200ml

Šifra
118237
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 200ml
  • plastična bočica sa raspršivačem
Cena 155,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

ASEPSOL T1 je gotov radni rastvor za dezinfekciju i pranje: podova, radnih površina, predmeta i opreme u zdravstvu, veterinarskim ambulantama, vrtićima, školama, sportskim dvoranama, teretanama, sredstvima javnog prevoza, u objektima za čuvanje stoke i živine, mlekarstvu, mesnoj, prehrambenoj industriji, industriji pića, hotelima, restoranima, pekarama i svim subjektima koji su obavezni da primenjuju Pravilnik o uslovima higijene hrane, dobre higijenske prakse i primenu postupaka koji se zasnivaju na principima analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka HACCP-a. Takođe se koristi za opštu upotrebu za dezinfekciju ruku i dezinfekciju površina u domaćinstvima.

Za dezinfekciju ruku gotov radni rastvor Asepsol T1 se rastvara prema uputstvu.

ČUVATI VAN DOMAŠAJA DECE. IZBEGAVATI KONTAKT SA OČIMA! PRE UPOTREBE PROČITATI UPUTSTVO!

Ako dospe u oči: pažljivo ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktna sočiva, ukoliko postoje i ukoliko je to moguće učiniti. Nastaviti sa ispiranjem. Sa ostacima proizvoda postupati u skladu sa zakonom o upravljanju otpadom, a sa iskorišćenom ambalažom u skladu sa zakonom o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Upotreba

Dezinfekcija se vrši najčešće jednom dnevno, a može i češće – prema potrebi.

Dezinfekcija posuđa, pribora, opreme i površina: nakon uklanjanja nečistoća pranjem, isprati temeljno vodom. Dezinfekciju vršiti potapanjem u gotov radni rastvor ASEPSOL- a T1 ili prskanjem, odnosno brisanjem. Nakon toga pustiti dezinfikovane predmete / površine da se prirodnim putem osuše. Površine koje dolaze u dodir sa hranom, posle dezinfekcije isprati vodom.

Dezinfekcija nečistog rublja, odeće, peškira, posteljine, stolnjaka, tekstilnih salveta, zavesa, uranjanjem pre pranja: potopiti 3 kg rublja u 10 litara gotovog radnog rastvora ASEPSOL-a T1 i ostaviti da stoji minimun 1 sat. Posle toga pranje vršiti uobičajeno u bilo kom katjonskom deterdžentu. Potapanjem u rastvor ASEPSOL-a T1 ujedno se vrši uklanjanje statičkog elektro-naboja tekstilnih predmeta.

Pogodan je za pranje i dezinfekciju ruku: 2% rastvor ASEPSOL-a T1 – rastvor za uklanjanje masnoća i organskih nečistoća sa kože. Postupak: rastvoriti 20 ml ASEPSOL-a T1 u 980 ml vode, odnosno 200 ml ASEPSOL-a T1 u 9800 ml vode. Nakon temeljnog pranja sapunom, ruke dobro isprati vodom i uroniti u pripremljeni rastvor. Nakon dezinfekcije pustiti da se osuši prirodnim putem. Dezinfekciju ruku raditi prema potrebi.

Pogodan je za dezinfekciju ruku: 1% rastvor ASEPSOL-a T1 – rastvor za dezinfekciju ruku. Postupak: rastvoriti 10 ml ASEPSOL-a T1 u 990 ml vode, odnosno 100 ml ASEPSOL-a T1 u 9900 ml vode. Nakon temeljnog pranja sapunom, ruke dobro isprati vodom i uroniti u pripremljeni rastvor. Nakon dezifekcije pustiti da se osuše prirodnim putem. Kvalitet vode ne utiče na dezifekciona svojstva proizvoda. Dezinfekciju ruku raditi prema potrebi.

Sadržaj

100 grama proizvoda sadrži 1 gram benzalkonijum hlorida (Alkyldimethylbenzylammonium chloride).

Uvoznik
Vega doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Asepsol T1 1% 200ml
Vaša ocena