Colief Navosolv 10 kesica

Preparat za pomoć kod mučnine, 10 kesica

Šifra
119438
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 10
  • kesice sa instant prahom
  • kutija
Cena 898,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

NAVOsolv je dodatak ishrani na bazi suvog ekstrakta rizoma đumbira, vitamina B6 i magnezijuma.

Đumbir nije samo izuzetno popularan   začin koja se koristi za aromatiziranje hrane, već i lekovita biljka koja se hiljadama  godina koristi za lečenje i ublažavanje različitih tegoba. Hemijske i metaboličke analize otkrile su da đumbir sadrži stotine spojeva i metabolita koji se nazivaju fenolima.Ove fitohemikalije poseduju antioksidativna i protivupalna svojstva . Najopsežnije proučavane bioaktivne komponente đumbira su gingerole i shogaols.
Đumbir se  koristi svež kao koren biljke , osušen i u prahu, a mnogi koriste i njegova  esencijalna ulja.

Naučno dokazani pozitivni efekti đumbira :

  • Mučnina i bolest putovanja:
    Bolest putovanja ili morska bolest je čest  poremećaj unutrašnjeg  uha koji je zadužen za ravnotežu i balans.Mozak tokom putovanja primi poruke iz područja unutrašnjeg uha, očiju (ono što vidite), kožnih receptora (što osetite), mišića i senzora zglobova.Tada se javljaju vrtoglavice, mučnine, često i povraćanja.
    Đumbir je dobro proučen zbog svoje klasične sposobnosti ublažavanja mučnine u mnogobrojnim situacijama.
  • Jutarnja mučnina, mučnina tokom trudnoće
    uzrokuju neprijatnost mnogim ženama.U kliničkim studijama žene sa jutarnjom mučninom su podeljene u dve grupe- prva grupa su žene koje su dobijale  đumbir u tečnoj formi  tokom prva tri meseca trudnoće u poređenju  sa ženama koje su dobijale placebo. Đumbir je ublažio mučninu u značajnom procentu kod žena koje su ga uzimale. Ispitivanje uzimanja đumbira i proteina nakon hemoterapije pokazalo je da su pacijenti bili u mogućnosti smanjiti unos antiemetičkih lekova ukoliko su uzimali đumbir.
  • Astma
    Studija iz 2019. godine sa Univerziteta za medicinsku nauku u Iranu pokazala je da ekstrakt đumbira može kontrolisati astmu uticajem na primarne ćelije uključene u nastanak astme. Ranija istraživanja otkrila su da gingeroli i shogaol podstiču opuštanje glatkih mišića u disajnim  putevima.
  • Gastrointestinalne bolesti
    Tradicionalna homeopatija dugo koristi đumbir za lečenje opstipacije, proliva i drugih bolesti probavnog sistema.
    2017. godine, istraživači sa Univerziteta u Bologni otkrili su da koncentrat korena đumbira pokazuje značajne blagotvorne efekte na  glatke mišiće creva. Smatraju da su razlog tome fitomarkeri 6-gingerol, 8-gingerol i 6-shogaol.
  • Karcinom
    Shogaols u đumbiru pokazuje moćan potencijal protiv raka u nekoliko kliničkih ispitivanja. Studija iz 2015. utvrdila je snažnu aktivnost metabolita shogaols iz đumbira protiv ćelija raka. Shogaols ublažava rasta i razvoja ćelija  karcinoma  pankreasa, jajnika i prostate. Studija je napomenula da su koncentracije u kojima su nastupile posledice borbe protiv raka sigurne za nekancerogene ćelije.
  • Dijabetes
    Dijabetes je sve veća globalna zdravstvena briga koja pogađa otprilike 400 miliona odraslih osoba širom sveta. Hiperglikemija, glavni simptom dijabetesa, opasno je stanje koje može dovesti do oštećenja živaca, a u težim slučajevima, čak i dijabetičke kome. Rezultati studije iz 2013. godine koju je proveo Centar za istraživanje metaboličkih bolesti Zanjan sugerišu da đumbir  smanjuje rezistenciju na insulin.Istraživači navode da gingerol, flavonoidi i tanini imaju hipoglikemijska svojstva. Novija istraživanja pokazuju potencijalne zdravstvene koristi đumbira na glikemijski status, funkciju beta- ćelija i lipidni profil.Đumbir bi mogao biti dodatna terapija za osobe sa dijabetesom tip 2.
  • Menstrualne neprijatnosti
    Kod mnogih žena grčevi i mučnina prate svaku menstruaciju. Đumbir može  smanjiti dismenoreju.Istraživanja pokazuju da fenoli iz korena đumbira poseduju analgetska i protivupalna svojstva.
  • Zubni karijes i neprijatan zadah
    Streptococcus mutans je bakterija  odgovorna za razvoj truljenja zuba. Smatra se da zerumbon iz đumbira ima snažan antibakterijsko dejstvo
  • Neurodegenerativne bolesti
    Starosni neurološki poremećaji (AND) uglavnom se razvijaju iz honičnog oksidativnog stresa i neuroinflamacije.Istraživanja pokazuju da đumbir ima neverovatan potencijal da ublaži ovakve promene zbog 6-gingerol, 6-shogaol, zingeron, dehidrozingeron i 6-paradol koji deluju na određene ćelijske molekule.
  • UV zračenje
    Izloženost ultraljubičastom zračenju koži nameće značajan stres. UV zraci su povezani sa oksidativnim stresom, oštećenjem DNA, mutacijom gena,prevremenim  starenjem kože,stvaranjem bora i rakom kože. Ekstrakti đumbira i gingerol, shagaol, zerumbone i zingeron  pokazuju potencijal smanjenja toksičnosti izazvane UV- zračenjem.
  • Reumatoidni artritis
    Reumatoidni artritis je  autoimuna bolest koja pogađa zglobove. Kliničko ispitivanje  utvrdilo je značajno olakšanje simptoma RA kod pacijenata koji su uzimali đumbir. Smatra se da đumbir utiče na smanjenje određenih genskih ekspresija koje utiču na imunitet i upalu.
  • Gojaznost
    Gojaznost je globalna  epidemija i glavni faktor rizika za mnoštvo bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti, artritis i neplodnost. Istraživanja iz oblasti fitoterapije u 2017. objavilo je sistemski pregled desetak studija koje govore o pozitivnim efektima đumbira protiv gojaznosti. Istraživanje kaže da đumbir može poboljšati upravljanje težinom povećavajući lipolizu i termogenezu, inhibira apsorpciju masti u crevima i smanjuje apetit.
Upotreba

Po potrebi , 1-2 kesice dnevno, direktno u porcijama ili rastovreno u čaši vode.

Uvoznik
Sopharma doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Navosolv 10 kesica
Vaša ocena