Hemofarm Bronhoklir za pušače 200ml

Sirup za očuvanje zdravlja disajnih puteva pušača, 200ml
Šifra
100238
Raspoloživost za isporuku: trenutno nedostupan
  • 200ml
  • sirup
  • staklena bočica
Cena 525 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: trenutno nedostupan
Only 0 left
Opis
Linija biljnih sirupa Bronhoklir  namenjena je odraslima. Ovi biljni sirupi olakšavaju tegobe prouzrokovane kašljem različitog porekla. Visok kvalitet i pouzdanost sirupa rezultat je upotrebe standardizovanih i prečišćenih ekstrakata. Sirupi su sastavom i koncentracijom aktivnih materija prilagođeni odraslima.

Bronhoklir sirup za pušače sadrži ekstrakte jagorčevine, timijana, ehinacee, etarsko ulje eukaliptusa i anisa, kombinaciju vitamina sa antioksidantnim dejstvom, med i propolis. Specifični  problemi vezani za pušački kašalj i nadražaj disajnih organa usled konzumacije duvana zahtevaju specifičan preparat koji deluje na više nivoa u organizmu. Ekstarkti jagorčevine i timijana se tradicionalno koriste u preparatima za kašalj, i to jagorčevina kao sekretomotorni i sekretolitički ekspektorans (pomaže izbacivanje sluzi, čišćenje pluća), a timijan kao blag ekspektorans, bronhospazmolitik i antiseptik u tretmanu akutnog i hroničnog bronhitisa i katara gornjih delova respiratornog trakta. Dodatkom ekstrakta ehinacee, meda i propolisa postignuto je dejstvo sirupa i na imuni sistem. Biološki aktivan, standardizovan suvi ekstrakt purpurne ehinacee deluje kao imunostimulans – podstiče aktivnost limfocita i makrofaga i stvaranje interferona. Propolis deluje protiv bakterija, gljivica i virusa, ima antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo. Njegov uticaj na imunološke procese je direktan – stimuliše fagocitozu i proizvodnju antitela.

Vitamin C je neophodan za formiranje kolagena, a u preparatima za pušače je značajan zbog svog antioksidantnog dejstva. Doza koja se putem sirupa unosi je dovoljna da nadoknadi deficit vitamina C koji se javlja kod pušača usled povećanog metabolizma ovoga vitamina. Vitamin A ima funkciju u održavanju integriteta i obnavljanju epitelijalnog tkiva. Vitamin E reaguje sa slobodnim radikalima koji su uzrok oksidativnih oštećenja  ćelijske membrane, pa se u sklopu ovog kompleksa nalazi zbog svojih antioksidantnih svojstava. Etarska ulja anisa i eukaliptusa se kao blagi ekspektoransi koriste u tretmanu kašlja, istovremeno dajući preparatu prijatnu aromu.  

Sirup se koristi kod stanja akutnih i hroničnih upala gornjih i donjih disajnih puteva praćenih produktivnim kašljem. Razređuje gust bronhijalni sekret, olakšava iskašljavanje, deluje antiseptično i ublažava upale grla i  ždrela. Kompleksan sastav sirupa obezbeđuje blagotvorno dejstvo na hronično nadraženu sluzokožu disajnih organa pušača i oslobađa ih tegoba hroničnog kašlja koji se vremenom razvija kao rezultat pušenja.
Upotreba

Pre upotrebe promućkati!

3 puta dnevno po 1  kašika za doziranje sirupa.
Dužina uzimanja sirupa zavisi od težine simptoma hroničnog pušačkog kašlja – preporučuje se kontinuirano uzimanje u trajanju od najmanje mesec dana.
Simptomi hroničnog pušačkog kašlja  će se najefikasnije ublažiti momentalnim prestankom  pušenja i korišćenjem  sirupa u periodima kada su tegobe najjače izražene.

KONTRAINDIKACIJE:
Preosetljivost (alergija) na  neku od komponenata sirupa.
Upotreba ehinacee, kao i drugih nespecifičnih imunostimulanasa, kontraindikovana je kod tuberkuloze, leukoze, kolagenoze, multiple skleroze, AIDS-a i drugih autoimunih oboljenja. Produžena upotreba ehinacee (duže od 2 meseca u kontinuitetu) može da dovede do kontraefekata i eventualne supresije imunog sistema.

TRUDNOĆA I LAKTACIJA:
Upotreba sirupa nije preporučljiva u periodu trudnoće i laktacije.

NEŽELJENA DEJSTVA:
Nema podataka o neželjenim dejstvima prilikom uzimanja sirupa u skladu sa uputstvom za upotrebu, niti o interakcijama sa lekovima. Sirup se može bezbedno koristiti sa drugim lekovima (npr. antibioticima u stanjima akutnih zapaljenja grla).
Sadržaj

100ml sirupa sadrži:
Tečni ekstrakt jagorčevine (Primulae extractum fluidum) 4,0g, tinktura timijana (Thymi tinctura) 4,0g, suvi ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinaceae purpureae herbae extr. sicc. stand. 4% polyfenola) 0,9g, vitamin C (askorbinska kiselina) 600mg, vitamin A (palmitat i beta karoten) 100 000 IJ, vitamin E (tokoferol acetat) 55mg.
Pomoćne materije:
Med, propolis, mentol, etarsko ulje eukaliptusa, etarsko ulje anisa, natrijum benzoat, šećer, prečišćena voda.

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Bronhoklir za pušače 200ml
Vaša ocena