Alpecin Tuning Shampoo

Šampon sa kofeinskim kompleksom protiv opadanja kose i za bojenje sede kose, 200ml
Šifra
103015
Raspoloživost za isporuku: 5-7 radnih dana
  • 200ml
  • šampon
  • plastična boca
  • kosa - protiv opadanja
  • za muškarce
Cena 1.255 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 5-7 radnih dana
Kupite zajedno
Tuning Shampoo
Rating:
80%
Cena 1.255 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Caffeine Liquid
-90 rsd
Caffeine Liquid
Cena 1.255 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
=
Sačuvaj 90 rsd
2.420 rsd
Opis
Sa godinama, koren kose gubi mogućnost da proizvodi pigmente melanina koji boje kosu i tako pojedine vlasi kose postaju bele. Kako sve više vlasi kose postaje belo, kosa postaje seda i sve svetlija. Alpecin Tuning šampon dopunjuje prirodnu boju kose tako što boji prve sede vlasi koje se pojave. Intenzivni pigmenti u ovom šamponu čine kosu tamnijom i punijom.

Alpecin Tuning šampon je jednostavno svakodnevno rešenje za vraćanje mladalačkog izgleda kose.Istovremeno kofeinski kompleks hrani koren kose i čuva ga od štetnog delovanja testosterona koji dovodi do opadanja kose. Dovoljna je aplikacija šampona od samo 2 minuta da kofeinski kompleks prodre u koren kose i hrani je više sati.
Šampon je pogodan za svakodnevnu upotrebu. 

Kako deluje Alpecin kofeinski komplex?

Androgenska alopecija zabrinjava 80 % muškarca. To je nasledni gubitak kose koji nastaje usled preosetljivosti folikula dlake na dejstvo hormona testosterona (DHT). Iako testosteron podspešuje rast dlake na bradi, s druge strane slabi predisponirane folikule kapilicijuma (kože temena). Ove folikule “umiru” prevremeno, zato što testosteron prekida njihovo snabdevanje energijom. Alpecin je uspeo da spreči ovaj negativan efekat testosterona, zahvaljujući kombinaiciji aktivnih supstanci koje sadrže kofein. Na taj način se Alpecin efikasno bori protiv uzroka naslednog gubitka kose. Da bi smo razumenli efekat kofeina, potrebno je bliže sagledati rast dlake koji se odvija u ciklusima. Normalno, folikul je aktivan oko 8 godina (faza rasta), posle čega ga prati faza mirovanja/regresije. Dlaka ispada iz folikula, zatim započinje novu fazu rasta. To se dogadja oko 14 puta u životu pre nego što aktivnost folikula potpuno prestane.Kod genetski predisponiranih osoba, testosteron (DHT) smanjuje proizvodnju c-AMP (ciklični adenozin-monofosfat), važnog tzv. sekundarnog energetskog prenosioca, koji je neophodan za metabolizam unutar korena dlake. Ovo skraćuje fazu rasta i životni vek dlake. Ukoliko sve više i više folikula “umre” na ovaj način, kao rezultat nastaje muški tip ćelavosti.
Kofeinski kompleks sadržan u Alpecinu štiti folikul od štetnog dejstva testosterona. Ovo produžava fazu rasta dlake, to znači da je rast kose moguć i u starijem životnom dobu.
Najnovija dermatološka testiranja Univerzitetskih klinika Hamburg-Eppendorf i Jena potvrdila su efikasnost kofeina protiv testosterona.

zk16

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Tuning Shampoo
Vaša ocena