Aleksandar MN Magnezijum Sport gel 150ml

Gel na bazi magnezijum hlorida obogaćen ekstraktima divlje nane, lavande, eukaliptusa i čempresa, 150ml

Šifra
124093
Raspoloživost za isporuku: 1-2 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 150ml
  • gel
  • plastična boca sa pumpicom
  • magnezijum
Cena 279,00rsd Redovna cena 649,00rsd
(Ušteda: 370,00 rsd)
-57%
Popust važi do 31.03.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 1-2 radna dana
Opis

Magnezijum Sport Gel

JEDINSTVENA FORMULA: Magnezijum hlorid obogaćen ekstraktima divlje nane, lavande, eukaliptusa i čempresa.

Vaš novi drug za trening i fizičke aktivnosti

Opis

MAGNEZIJUM Sport Gel je formulisan na bazi magnezijum hlorida koji se brzo resorbuje preko kože, sa dodatkom etarskih ulja divlje nane, lavande, eukaliptusa i čempresa koje doprinose prijatnom osećaju opuštanja mišića i poboljšanju nervne provodljivosti.

Bez obzira da li su vaši bolovi posledica napornog vežbanja, podizanja dece, lošeg držanja, zimskih sportova ili samo nespretnosti Magnezijum Sport Gel će rešiti vaše probleme!

Magnezijum je esencijalni mineral, koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji nervnog sistema , normalnoj funkciji mišića, održavanju normalnih kostiju kao i normalnoj psihološkoj funkciji . Magnezijum pomaže u smanjenju nervne napetosti i stresa, glavobolje, razdražljivosti, anksioznosti i simptoma koji prate PMS. Doprinosi opuštanju mišića, smanjenju umora i ublažavanju grčeva i bolova. Mineral magnezijum doprinosi hidrirataciji kože i ublažavanju procesa starenja.

Transdermalna magnezijumska terapija aktuelna je za poboljšanje stanja sportskih povreda. Osim što opušta mišiće ona ih zalečuje. U ovu svrhu koristi se magnezijumovo ulje ili gel. Ono se najviše koristi za ublažavanje bolova. Zato je to odlično pomoćno sredstvo kod fibromialgije, grčeva u mišićima, artritisa, osteoporoze…

Etarsko ulje čempresa se dobiva destilacijom iglica mladih grančica i šišarki vodenom parom.

Poseduje veoma jako adstrigentno, diuretičko, antireumatičko, antiseptičko i tonizirajuće dejstvo.

Sprečava prekomerno znojenje i odličan je prirodni dezodorans. Podstiče cirkulaciju, sprečava pucanje kapilara i krvarenje desni. Neguje zrelu kožu i usporava njeno starenje.

 

Zbog svojih antimikrobnih svojstava esencijalno ulje čempresa je zaista dobro u zaceljivanju rana kao i infekcija. U stvari, antimikrobne prednosti ulja čempresa nisu ograničene samo na rane i infekcije, već je ono dobro i za tretiranje celulita, varikoznih vena, čireva i akni.

Ulje čempresa može da ublaži grčeve i ozbiljniju mišićnu napetost kao što je sindrom nemirnih nogu, ali i poboljša cirkulaciju kroz drenažu zadržane tečnosti usled koje i nastaju mišićni grčevi.

Eterično ulje čempresa podržava uklanjanje otrova iz organizma na više načina, kao što su mokrenje i znojenje. Ovo ulje postepeno pročisćava toksine koje telo stvara i skladišti unutar jetre, što dugoročno s druge strane smanjuje nivo holesterola.

Ovo ulje takođe podstiče zgrušavanje krvi i to na pozitivan način. Zgrušavanje krvi negativno je u samim krvnim sudovima, ali na površini tela može biti samo od koristi kada dođe do povreda. Čempresovo ulje ima sposobnost zaustavljanja prekomernog gubitka krvi stvaranjem ugruška na površini kože.

 

Lavanda je još jedna lekovita biljka vredna pažnje. Nazivaju je mediteranskom kraljicom, a tu je titulu zaslužila brojnim lekovitim svojstvima.

Blagodeti eteričnog ulja lavande

Zdravstveni efekti eteričnog ulja lavande podrazumevaju njenu sposobnost da otkloni bol, nervozu, napetost, anksioznost, da neguje kožu i kosu, deluje kao prirodni repelent.

Eterično ulje lavande izvrstan je lek za razne vrste bolova. Pomaže kod neuralgija, išijasa, lumbaga, bolova u vratu, deluje na upale mišića i smanjuje mišićnu bol i napetost, utiče na reumu, uganuća, lumbago, artritis. Delujući antiinflamatorno i umirujuće, eliminišu se bolovi i ukočenost.

Eterično ulje lavande podstiče cirkulaciju u telu. Snižava krvni pritisak i koristi se kod hipertenzije.

Ulje se koristi za poboljšanje brojnih kožnih stanja , akna, psorijaze, upala. Dobro je za rane, posekotine, opekotine (iritacija na sunce,) te pomaže u regeneraciji i zarastanju ožiljaka.

Eukaliptus ima isceliteljske moći koje su odavno prepoznate. Ovo eterično ulje se dobija iz lišća eukaliptusa poreklom iz Australije, Nove Gvineje i Indonezije. Eterično ulje eukaliptusa sadrži antiinflamatorna, antispazmodična i antiseptička svojstva koja pružaju značajno olakšanje od bolova u mišićima i zglobovima. Deluje rashlađujuće i osvežavajuće, što može smanjiti stres i ublažiti mentalnu iscrpljenost.

 

Divlja nana ima izuzetna umirujuća, ali i stimulišuća svojstva u zavisnosti kako se koristi. Etarsko ulje je korisno u borbi protiv insekata, ali i protiv osećaja gladi, stresa, mučnine, bolova i simptoma PMS-a

Eterično ulje sperminta (divlje nane) veoma je pogodno i za oralnu i za dermalnu primenu i uz eterično ulje lavande ima najširu primenu od svih eteričnih ulja. Bukvalno postoji samo nekoliko stanja gde ono ne može biti od pomoći.

Kada se primenjuje na koži, eterično ulje sperminta ima efekat hlađenja i umirujuće dejstvo na telo, čime se smanjuje napetost mišića.

Eterično ulje nane je jako efikasno u opuštanju mišića i protiv bolova. Posebno je od pomoći kod bolova leđa i kičme, glavobolje i bolnih upala mišića.

Kada vas bole zglobovi, primena eteričnog ulja nane pomešanog sa lavandinim uljem pokazalo je sjajne rezultate. Iako nana ima efekat hlađenja, ova kombinacija istovremeno smiruje i utiče na smanjenje bola.

Uvoznik
Aleksandar MN doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Magnezijum Sport gel 150ml
Vaša ocena