PlanetBIO Kakao puter

100% organski kakao puter napravljen od kakao semena (Theobroma cacao), criollo sorta - 150g
Šifra
102584
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
Cena 865,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis
Kakao puter je masnoća ekstrakovana iz kakao zrna (Theobroma cacao). Kakao je mnogo poznatiji po svom semenu, kakao zrnima, koja su bila veoma vrednovana od naroda Maja i Asteka, koji su ih koristili kao novac i za pravljenje hranljivih, iako prilično gorkih napitaka. Tokom godine 30 cm dugačke kakao mahune rastu i sazrevaju na drvetu, a svaka sadrži od 20 do 60 kakao zrna, okruženih belom pulpom. Od kakao zrna se proizvodi masa nalik testu iz koje se onda izvlači kakao puter. 
 
Kakao puter je masnoća bez holesterola (što važi za sve masnoće biljnog porekla) i bez trans masnih kiselina, pa predstavlja odličnu alternativu životinjskim masnoćama i hidrogenizovanim uljima, koja se koriste za prženje i kuvanje. PlanetBIO kakao puter je vrednovan zbog svoje čokoladne arome koja ga čini odličnim i jedinstvenim sastojkom čokoladnih i drugih poslastica i proizvoda za negu tela. 
 
PlanetBIO kakao puter se proizvodi iz kakao zrna criollo sorte koja se nakon sušenja melju u gustu masu iz koje se zatim izvlači puter. Kriolo kakao zrna, od kojih se proizvodi PlanetBIO puter, predstavljaju najređi i najskuplji kakao, koji čini svega nekoliko procenata ukupnog svetskog useva kakaa. Ima bogatu, punu i kompleksnu aromu, koja se dugo oseća. Kriolo kakao je posebno teško uzgajati zbog njegove osetljivosti na uslove životne sredine i malog prinosa kakaa po drvetu. Zbog toga je kakao vrste kriolo toliko visoko vrednovan i poštovan kao namirnica. 
 
PlanetBIO kakao puter je u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi ali prelazi u tečnost već na 35°C. U tečnom stanju se koristi u dezertima, dok se čvrsti kakao puter može koristiti za negu tela, pri čemu je posebno blagotvoran za oporavak kože nakon sunčanja. Da bi se otopio dovoljno je staviti posudu sa kakao puterom u vruću vodu, iznad pare ili u dehidrator. PlanetBIO kakao puter se može koristiti kao sastojak u čokoladnim poslasticama, sladoledu, pudingu, kolačima, keksićima, nadevima, smutijima, napicima i drugim pečenim ili sirovim dezertima. Koristi se i za spravljenje domaćih proizvoda za negu tela, kao što su masažna ulja, proizvodi nakon sunčanja, za negu usana itd. 
 
Kakao puter...
•je brz izvor energije,
•ne sadrži trans masne kiseline,
•neguje i hrani kožu,
•pomaže dobijanje preplanulog tena,
•smanjuje vidljivost ožiljaka i strija.

x-x
Upotreba
Koristite kakao puter za pravljenje čokolade, sladoleda, čokoladnog frapea ili drugih poslastica.
 
Kakao puter može da se koristi kao proizvod za negu, hidrataciju i zaštitu kože i kao sredstvo protiv strija, tokom i nakon sunčanja. Takođe se može koristiti za masažu.

Recept za toplu čokoladu:
•1 šolja biljnog napitka (kinoa, ovas, pirinač, spelta, badem, lešnik, soja, itd.)
•1 zrela banana 
•1 kašika kakao praha 
•1 kašičica maka praha 
•1 kašika istopljenog kakao putera
Umiksujte sve sastojke u blenderu i zasladite kokosovim šećerom ili kinoa sirupom.

Uvoznik
Biofit doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kakao puter
Vaša ocena